Kategórie
 
 
 
 
 

Ako sa starať o záhradný nábytok z hliníka: Tipy a triky od exterio.sk

Blog
29.05.2024

Záhradný nábytok z hliníka je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú do svojej záhrady alebo terasy pridať nádych štýlu a modernosti, no zároveň vytvoriť funkčný vonkajší priestor. Hliník je odolný voči poveternostným vplyvom, ľahký a má minimalistický vzhľad. Avšak aj tento materiál si vyžaduje určitú starostlivosť, aby zostal vo výbornom stave. Poďme sa pozrieť na niekoľko tipov, ktoré vám s jeho údržbou pomôžu.

Pravidelné čistenie ako prevencia

Chcete udržať svoj záhradný nábytok v čo najlepšej kondícii? Pravidelné čistenie je úplný základ. A ani hliníková konštrukcia nie je výnimkou.

Na to, aby bol váš nábytok z hliníka ako nový,  je nutné minimálne raz týždenne odstrániť prach, špinu a iné nečistoty pomocou handry alebo mäkkej kefy. Na čistenie môžete použiť slabší čistiaci prostriedok alebo mydlovú vodu. Dôležité je vyvarovať sa tvrdým kefám, ktoré by mohli povrch poškriabať.

Odstránenie odolnejších škvŕn

Pokiaľ sa na vašom hliníkovom záhradnom nábytku objavia škvrny, ktoré neodstránite bežným čistením, existuje niekoľko účinných spôsobov, ako sa s nimi vysporiadať. Použite jemnejší čistiaci prostriedok, ktorý je šetrný k materiálu a nezanechá na ňom výrazné chemické stopy. Naneste ho na škvrnu, nechajte pôsobiť pár minút a potom ju dôkladne opláchnite. Dôležité je vždy skontrolovať, či prostriedok nezanecháva škvrny na povrchu nábytku a vždy ho dôkladne opláchnuť vodou.

Sydney ratanová stolová súprava

Pravidelná kontrola spojov a mechanizmov

Ak váš záhradný nábytok obsahuje pohyblivé časti alebo mechanizmy, je dôležité pravidelne kontrolovať ich stav. Skontrolujte spoje, skrutky a závesné mechanizmy a uistite sa, že sú v dobrom stave a pevne pripojené. Ak zistíte akékoľvek poškodenie, vykonajte potrebné opravy.

Vhodné skladovanie

Niektoré typy hliníkového nábytku musíte počas zimných mesiacov vhodne uskladniť napríklad do garáže alebo pivnice. Pred skladovaním zariadenie dôkladne vyčistite a uistite sa, že na ňom neostanú žiadne škvrny. Skladujte ho na suchom a dobre vetranom mieste, vďaka čomu predídete vlhkosti a vzniku plesní.

Ambassador stolová súprava

Starostlivosť o záhradný nábytok z hliníka nie je náročná, no vyžaduje si náležitú pozornosť. Dodržiavanie týchto jednoduchých tipov a trikov vám pomôže udržať váše zariadenie v skvelej kondícii. Vďaka týmto opatreniam si môžete vychutnať krásne chvíle naozaj kedykoľvek. Zaručia, že si na ňom posedíte aj o niekoľko rokov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia